RADNICA IZ SUPERMARKET: Radim za praznike već 32 godine!

Obavezno pročitajte

Dok neki piknikuju i roštiljaju, drugi praznik rada proslavljaju radno. Za većinu marketa u Beogradu 1. maj je bio radni dan.

U jednom marketu i većem trgovinskom lancu zatekli smo kupce koji izlaze punih ruku i natrpanih kesa, ali i osoblje koje vredno radi – nista ne liči na praznike.

„Ne smeta nam, što bi nam smetalo“, pomirljive su dve radnice. „Ja radim za praznike već 32 godine“, objašnjava nam jedna starija prodavačica. Ljubazna kasirka, ne deluje nimalo nervozno zbog toga što radi dok većina planduje.

- Advertisement -

„Samo vi lagano, bez žurbe“, ljubazno odgovara mušterijama, dok se pred njom ređa gomila najrazličitijih prehrambenih proizvoda.

Potrošačko društvo diktira svoje, ipak, kupci su svesni da nije fer to što prodavnice danas rade regularno.

„Katastrofa. Kao da oni nemaju pravo na porodicu, na život, kao da nemaju pravo da otputuju. Ipak, kada sam videla da rade i ja sam ušla i kupila šta mi treba. Šta ću“ iskrena je jedna starija gospođa koja nam se predstavila kao Nevena.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu