Radnica doma za stare šamara baku, dok njene koleginice snimaju to i smeju se (VIDEO)

0
48

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak na kome se vidi kako osoblje jednog staračkog doma u Peći maltretira staricu – jedna od sestara je šamara, bezosećajno, udarivši je nekoliko puta, dok ostale snimaju i, kako se čuje na snimku, smeju se.

Dok je šamara, radnica baku drži za ruke, tako da ne može da se oslobodi, odnosno da pobegne. Uz to se nasilnica smeje, kao i njene prisutne koleginice.

Screenshot

Dve radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su danas zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je Kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja, prenosi KoSSev. Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći kazao je nešto kasnije  da je Kosovska policija uhapsila i treću osobu koja je navodno snimila trenutak maltretiranja starice.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova osudio je incident. U međuvremenu Gazeta Express javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.

Snimak nasilja koji je danas objavljen na društvenim mrežama i u medijima, navodno se desio u centru za brigu o starima „Orenda u Peći“, a portparol policije za region Peć Fadilj Gaši u izjavi za Klan Kosova naveo je da se napad na staricu zapravo desio 29. oktobra, prenosi KoSSev.

Ostavite komentar