RADIKALI: Ne može se sedeti na 2 stolice, EU ucenjuje Srbiju okrenimo se ka Rusiji!(VIDEO)

Obavezno pročitajte

Radikali o spoljnoj politici Srbije

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS), Aleksandar Šešelj, izjavio je danas da Srbija treba da promeni spoljnu politiku i počne „integraciju s Rusijom“, te je pozvao vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da to razmotri i pokrene javnu raspravu.
„Smatram da je došlo krajnje vreme da, umesto da se obračunavamo s takozvanim negativnim uticajem Kine i Rusije u Srbiji, konačno promenimo našu orijentaciju i krenemo u integraciju s Rusijom“, kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS u Beogradu.

To je obrazložio rekavši da „smatramo da naše nacionalne interese možemo ostvariti ukoliko Srbija bude opredeljena za članstvo u Evroazijskoj ekonomskoj uniji i u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti“.

- Advertisement -

Ne može se više sediti na dvema stolicama, već se moramo jasno opredeliti. A mi smatramo da treba da se opredelimo za one zemlje koje su naši iskreni prijatelji“, naglasio je Šešelj.

radikali

Govoreći o predstojećoj promeni administracije u SAD, ocenio je da će pritisci na Srbiju biti veliki da će morati da ispunjava poglavlja iz pretpristupnih pregovora sa EU koja on smatra suprotnim interesima Srbije, da prizna nezavisnost Kosova i da izvrši „odlučni pritisak“ na rukovodstvo u Republici Srpskoj kako bi ona bila „likvidirana“ i „utopljena“ u „unitarnu Bosnu i Hercegovinu“.

Šešelj je naveo da EU očekuje od Srbije da ispuni „sve uslove koji su na stolu“, a da zauzvrat dobije liderstvo u „Mini Šengenu“ koji čine „periferne“ zemlje Evrope kojima je, kako je rekao, stavljeno do znanja da neće biti punopravne članice EU.

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu