17.8 C
Belgrade
nedelja, 25 septembra, 2022

PUTIN UPOZORIO: Imamo bolje oružje od NATO-a i spremni smo da ga upotrebimo. Ne blefiram

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vašington podstiče Kijev da premesti ratna dejstva na Rusiju, koristeći nuklearnu ucenu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju naciji.

„U Vašingtonu, Londonu, Briselu direktno guraju Kijev da prebaci vojna dejstva na našu teritoriju, više se ne kriju, govore da Rusiju treba pobediti svim sredstvima na bojnom polju, nakon čega sledi oduzimanje ekonomskog, političkog. kulturnog, uopšte, svakog suvereniteta, uz potpunu pljačku naše zemlje“, rekao je Putin.

- Advertisement -

Ruski predsednik upozorio je one koji pokušavaju da ucene Rusiju nuklearnim oružjem da bi „ruža vetrova“ mogla da se okrene na njihovu štetu.

„Oni koji pokušavaju da nas ucene nuklearnim oružjem treba da znaju da i ruža vetrova može da se okrene na njihovu štetu“, upozorio je on.

Predsednik Ruske Federacije je objasnio da se ne radi samo o podsticanju granatiranja Zaporoške nuklearne elektrane od strane Zapada, koje preti nuklearnom katastrofom, već i o izjavama nekih visokih predstavnika vodećih država NATO-a o mogućnosti i prihvatljivosti upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Rusije – nuklearnog oružja.

- Advertisement -

„Onima koji sebi dozvoljavaju ovakve izjave o Rusiji, želim da podsetim da i naša zemlja ima razna ofanzivna sredstva, u nekim komponentama modernija od onih koja imaju zemlje NATO-a. I u slučaju ugrožavanja teritorijalnog integriteta naše zemlje, kako bismo zaštitili Rusiju i naš narod, svakako ćemo upotrebiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju“, rekao je Putin.

„Ovo nije blef. Građani Rusije mogu biti sigurni da će teritorijalni integritet naše domovine, naša nezavisnost i sloboda biti osigurani. Dozvolite mi da ovo još jednom naglasim: svim sredstvima koja su nam na raspolaganju (osiguraćemo naš suverenitet)“, zaključio je predsednik.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti