Putin upozorava da raste rizik od nuklearnog rata

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama. On je dodao i da Rusija gleda na svoj nuklearni arsenal isključivo kao na defanzivni instrument odvraćanja.

Putin je poručio da bi Rusija branila svoju teritoriju i njene saveznike „svim raspoloživim sredstvima”. Kako je naveo, Vašington, a ne Moskva, postavio je „taktičko” nuklearno oružje u drugim zemljama.

Ruski predsednik istakao je i da bi ruska vojska mogla dugo da se bori u Ukrajini, ali da u ovom trenutku ne vidi potrebu da mobiliše dodatne vojnike.

„Što se tiče trajanja specijalne vojne operacije, pa, naravno, ovo može biti dug proces”, rekao je Putin.

Govoreći o mobilizaciji, ruski predsednik je saopštio da se od 300.000 mobilisanih, u zoni specijalne vojne operaciji nalazi 150.000 ljudi, a da 77.000 njih direktno učestvuje u borbenim dejstvima, preneo je Tanjug.

Ponovio je i stav da Rusija nije imala izbora osim da vojno interveniše u Ukrajini, rekavši da su tamo „prozapadni revolucionari započeli rat 2014. godine, kada je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič svrgnut posle višenedeljnih uličnih protesta”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Da li je istekao rok trajanja Čede „podmornice“

Stara je istina da u svetu moderne špijunaže satrapi kao najpotrošniji deo te priče jako brzo gube upotrebnu vrednost....

Još priča na sličnu temu