Putin upozorava da raste rizik od nuklearnog rata

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama. On je dodao i da Rusija gleda na svoj nuklearni arsenal isključivo kao na defanzivni instrument odvraćanja.

Putin je poručio da bi Rusija branila svoju teritoriju i njene saveznike „svim raspoloživim sredstvima”. Kako je naveo, Vašington, a ne Moskva, postavio je „taktičko” nuklearno oružje u drugim zemljama.

- Advertisement -

Ruski predsednik istakao je i da bi ruska vojska mogla dugo da se bori u Ukrajini, ali da u ovom trenutku ne vidi potrebu da mobiliše dodatne vojnike.

„Što se tiče trajanja specijalne vojne operacije, pa, naravno, ovo može biti dug proces”, rekao je Putin.

Govoreći o mobilizaciji, ruski predsednik je saopštio da se od 300.000 mobilisanih, u zoni specijalne vojne operaciji nalazi 150.000 ljudi, a da 77.000 njih direktno učestvuje u borbenim dejstvima, preneo je Tanjug.

Ponovio je i stav da Rusija nije imala izbora osim da vojno interveniše u Ukrajini, rekavši da su tamo „prozapadni revolucionari započeli rat 2014. godine, kada je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič svrgnut posle višenedeljnih uličnih protesta”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu