28.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

PUTIN UPOZORAVA: Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini udar će biti munjevit

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Imamo sve instrumente, kojima se sada niko ne može pohvaliti. Mi se time nećemo hvaliti – iskoristićemo ih ako zatreba“, rekao je predsednik Putin.

Sve odluke po pitanju munjevitog udara u slučaju pretnje strateškoj bezbednosti Rusije već su donete, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Advertisement -

Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera – udar će biti munjevit, upozorio je ruski lider.

„Za to imamo sve instrumente, kojima se sada niko ne može pohvaliti. Mi se time nećemo hvaliti – iskoristićemo ih ako zatreba“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, specijalna operacija u Ukrajini je sprečila veliki konflikt koji bi se odvijao na teritoriji Rusije. Svi zadaci navedene vojne operacije biće realizovani.

- Advertisement -

„Želim ponovo da istaknem: svi zadaci specijalne vojne operacije koju izvodimo u Donbasu i Ukrajini od 24. februara biće sigurno realizovani kako bi u istorijskoj perspektivi bila garantovana bezbednost Donjecke i Luganske Narodne Republike, ruskog Krima i cele naše zemlje“, uverio je on, prenosi Putin.

Po njegovim rečima, ruski vojnici su svojim junaštvom, odlučnošću, heroizmom sprečili realnu pretnju koja se bila nadvila nad zemljom.

Ruski predsednik je istakao da tako velika zemlja kao što je Rusija nikome nije potrebna, ona je opasnost za Zapad, ali oni sami su opasnost za ceo svet.

„Nezavisna, velika, ogromna država čak ni po njihovim zamislima nije potrebna. Oni smatraju da im predstavlja opasnost samo činjenicom njenog postojanja“, rekao je Putin na sastanku Saveta zakonodavaca u Sankt Peterburgu.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti