21.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

PUTIN: Ukrajinski PVO sistemi pucaju kao orasi

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ruski PVO sistemi u Ukrajini razbijaju ukrajinsko oružje kao orahe.

– Njihovi PVO sistemi pucaju kao orasi, desetine su uništene – rekao je Putin u intervjuu televiziji Rosija 1, prenela je agencija RIA Novosti, a javlja Tanjug.

- Advertisement -

Prethodnog dana, prvi put je objavljen prvi deo razgovora sa ruskim liderom od početka specijalne operacije zaštite civilnog stanovništva Donbasa, kada je Putin govorio o uzrocima globalne prehrambene i energetske krize, kao i snabdevanju ukrajinskim žitom, prenele su Izvestija.

Prema njegovim rečima, nema problema sa izvozom žitarica iz Ukrajine. Putin je napomenuo da je najlakši i najjeftiniji način izvoza sa teritorije Belorusije, odatle – odmah u luke Baltičkih država, Baltičkog mora i bilo gde u svetu. Ruski lider je naglasio da Zapad želi da prebaci odgovornost za ono što se dešava na tržištu hrane na Rusku Federaciju.

On je napomenuo da su problemi sa hranom počeli i pre početka, kako je rekao, „specijalne operacije za zaštitu Donbasa“. Putin je, takođe, rekao da je kratkovida politika evropskih zemalja u energetskom sektoru dovela do krize.

- Advertisement -

On je dodao da je pokušaj Zapada da umanji značaj tradicionalnih izvora energije doveo do nedovoljnog ulaganja u energetski sektor i rasta cena.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti