4.4 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

PUTIN UJEDINITELJ: Saziva veliku petorku kako bi se razrešili svetski problemi

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Velike su šanse za održavanje samita „petorke“ lidera zemalja stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u cilju rešavanja svetskih problema, najbolje mesto za takav sastanak mogla bi da bude Generalna skupština UN u septembru, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Svi kažu da bi najbolje mesto za održavanje tog sastanka ‘petorke’ moglo biti jubilarno, 75. zasedanje Generalne skupštine UN – u pitanju je septembar. Ima dosta vremena, a prerano je govoriti o tome kako i da li koronavirus uopšte može da utiče na održavanje samita“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kakvi su izgledi za takav sastanak, uzimajući u obzir situaciju sa koronavirusom.

- Advertisement -

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se održi sastanak šefova država stalnih članica Saveta bezbednosti UN — Rusije, Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i Velike Britanije.

Peskov je nakon toga potvrdio da su ovu inicijativu podržale Kina i Francuska, a da još nisu stigli odgovori od Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov rekao je da je Amerika počela da razmatra predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o samitu, međutim zvaničan odgovor još uvek nije stigao.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti