-2.2 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

PUTIN U SAOPŠTENJU: “U životu je sve povezano. Pobedićemo bolest za manje od tri meseca“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi i zdravlje građana, zašta su potrebni resursi kojih neće biti ako ekonomija stane, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa preduzetnicima u Sankt Peterburgu.

Putin je na sastanku sa predstavnicima biznisa saopštio da na situaciju utiču dva faktora: pad tržišta nafte i drugih energenata i širenje virusa korona.

- Advertisement -

„Zato treba u isto vreme da radimo u nekoliko pravaca: Naravno, najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi ljudi. Međutim, očigledno je i da, ako ekonomija stane, tada neće biti resursa da se reši taj najvažniji zadatak. U životu je sve povezano“, izjavio je Putin.

Ruski predsednik je ohrabrio biznis rečima: „Situacija sa virusom korona u Rusiji će se promeniti na bolje, samo je pitanje vremena“. On je izrazio nadu da će bolest biti pobeđena za manje od tri meseca.

Ruske vlasti dobro znaju da se srednji i mali biznis nalazi u najtežoj situaciji, zbog čega je ruski lider obećao pomoć takvim privrednicima. On je podržao ideju uvođenja moratorijuma na proveru malog i srednjeg biznisa.

- Advertisement -

Putin smatra da će oštre restriktivne mere zbog koronavirusa ubrzati pobedu nad ovom pretnjom. 

„Ove mere su privremene i prinudne. One će trajati u zavisnosni od svoje efikasnosti i oštrine“, zaključio je Putin.

Podsetimo, do danas u Rusiji je otkriveno 860 slučajeva inficiranih koronom.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti