PUTIN: Rusija je posebna civilizacija, njena budućnost zavisi od razvoja visokih tehnolgija

Obavezno pročitajte

Putin o tehnologiji koja menja svet

Rusija – to nije samo država, nego posebna civilizacija i da bi ona bila očuvana razvoj se mora bazirati na novim, visokim tehnologijama, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

U intervjuu za emisiju  „Moskva.Kremlj.Putin“ TV stanice „Rusija 1“, Putin je rekao da su se nove tehnologije pojavile i da one već menjaju svet.

- Advertisement -
Putin,

„Svi ti pravci – bespilotna tehnika, genetika, medicina, obrazovanje – sve će to biti osnova na kojoj će se zasnivati razvoj naše zemlje“, rekao je.

Ako želimo da očuvamo tu civilizaciju, dodao je on, onda fokus mora biti na visokim tehnologijama i njihovom budućem razvoju.

„Moramo da budemo i u toku s tim šta se radi u drugim zemljama, koja su njihova dostignuća, ali nikada ne smemo da zaboravimo da imamo veoma dobru sopstvenu bazu“.

Da te baze nema Rusija nikada ne bi imala visokotehnološko oružje koje nema nijedna druga država u svetu, dodao je on.

Intervju je urađen semptembra prošle godine tokom njegove posete Dagestanu ali je sada objavljen.

Široka upotreba naprednih i digitalnih tehnologija je moćni resurs za razvoj Rusije, rekao je ruski predsednik.

Putin je kazao da je značajno videti pravu efikasnost i praktične rezultate tih tehnlogija, kao što su poboljšanje uslova rada, rast produktivnosti i smanjenje troškova, prenosi TAS.

„Drugi ključni zadaci su širenje proizvodnje visokotehnološke robe za civilnu upotrebu u odbrambenom sektoru”, rekao je on.

Budućnost, kako je istakao, pripada onima koji „osećaju izazove i trenutak, koji umeju da cene i koriste novo znanje, ko sebi postavi za cilj da bude lider u svojoj industriji.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu