25.4 C
Belgrade
subota, 2 jula, 2022

PUTIN: Rusija će obustaviti vojnu operaciju samo ako ukrajinska strana prekine vatru

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će ruske snage obustaviti vojnu operaciju u Ukrajinu jedino ako ukrajinska strana prekine vatru, kao i da je Rusija spremna za dijalog s Ukrajinom i stranim partnerima, javlja Tanjug.

Posle jednočasovnog telefonskog razgovora s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, Putin je rekao da će ruska vojna operacija biti prekinuta ako zahtevi Moskve budu ispunjeni, preneo je Rojters.

Erdogan pozvao Putina da proglasi prekid vatre

- Advertisement -

ANKARA – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da proglasi prekid vatre u Ukrajini, otvori humanitarne koridore i potpiše mirovni sporazum, saopštila je danas kancelarija turskog predsednika.

U saopštenju izdatom nakon jednočasovnog telefonskog razgovora, predsedništvo Turske je navelo da je Erdogan rekao Putinu da je Turska spremna da doprinese mirnom rešavanju sukoba, dodajući da bi prekid vatre ublažio zabrinutost zbog humanitarne situacije, preneo je Rojters.

Predsednik Erdogan je ponovio svoj poziv da zajedno utru put miru, saopštila je njegova kancelarija, javlja Tanjug.

- Advertisement -

On je istakao važnost preduzimanja hitnih koraka za postizanje prekida vatre, otvaranje humanitarnih koridora i potpisivanje mirovnog sporazuma, stoji u saopštenju.

Dvojica lidera su, takođe, razgovarala i o bilateralnim odnosima.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti