2.6 C
Belgrade
subota, 29 januara, 2022

PUTIN RAZOTKRIO: Evo šta je saznao o Korona virusu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prema izveštaju ruske Federalne službe bezbednosti, dezinformacije o koronavirusu u Rusiji se plasiraju iz inostranstva, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku s članovima vlade.

Ruski lider je na ovom sastanku naglasio da se u Rusiji ništa kritično ne dešava, ali da ljudi moraju znati kakva je realna slika. 

- Advertisement -

„Cilj ovakvih provokacije je jasan – širenje panike među građanima. Tome se možemo suprotstaviti samo ako ruskim građanima budemo pružali sveobuhvatne, blagovremene i istinite informacije”, istakao je ruski predsednik.

Vladimir Putin na kolegijumu FSB

© SPUTNIK / ALEKSEЙ DRUŽININVladimir Putin na kolegijumu FSB

Ruski lider je nakon toga zamolio vice premijerku Rusije Tatjanu Golikovu za zvaničan izveštaj o situaciji s koronavirusom, kao i o radu odgovornih organa po ovom pitanju.

- Advertisement -

„Na društvenim mrežama se pojavilo mnogo lažnih informacija o velikom broju zaraženih u Ruskoj Federaciji. Pored toga, zvanične vlasti su optužene za prikrivanje pravih brojki o zaraženima. Koristim ovu priliku da još jednom istaknem da su ti navodi neistiniti”, istakla je Golikova.

Ona je još naglasila i da operativni štab i vlada, kao i svi odgovorni organi vlasti, uključujući državne regione strogo vode računa o preventivi pojave na teritoriji Rusije nove infekcije izazvane koronavirusom.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti