Putin potpisao zakon kojim se državnim organima brani korišćenje stranih informacionih sistema

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon kojim se državnim organima i većem broju ruskih organizacija od 1. januara zabranjuje korišćenje stranih informacionih sistema, tehnologija i alata za obradu prostornih podataka, objavljeno je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

„Od 1. januara 2026. godine zabranjuje se korišćenje stranih geoinformacionih tehnologija, geoinformacionih sistema i geoinformacionih alata državnim organima i lokalnim samoupravama, njima podređenim organizacijama, kao i određenim vrstama pravnih lica”, navodi se u dokumentu, prenose RIA Novosti.

- Advertisement -

Zabrana se odnosi na državne korporacije, državna preduzeća, javna preduzeća, organizacije koje obavljaju delatnosti u oblasti snabdevanja električnom energijom, gasom, toplotom i vodom, vodosnabdevanja, upravljanja otpadom, kao i autonomne institucije, javlja Tanjug.

Pored toga, zabrana se odnosi na privredne subjekte u čijem osnivačkom kapitalu udeo učešća Ruske Federacije, u zbiru premašuje 50 odsto.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu