PUTIN POSLAO PORUKU SLOBODE: Formira se novi svetski poredak! Slede nepovratne promene!

Obavezno pročitajte

„Nastupa nova epoha u svetskoj istoriji, i samo istinski suverene države mogu da osiguraju visoku dinamiku rasta, da postanu primer za druge kada je reč o standardima i kvalitetu života, zaštiti tradicionalnih vrednosti, smatra predsednik Rusije.

- Advertisement -

Путин, Раиси и Ердоган у Техерану (ЕПА ЕФЕ)

Stiče se utisak da Zapad ne može da ponudi sopstveni model budućnosti, dok se danas formira alternativa postojećem jednopolarnom svetu, pravedniji i socijalno-orijentisani svetski poredak, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je naglasio da model totalne dominacije „takozvane zlatne milijarde“ nije pravedan i ukazao na „grandiozne promene“ koje se sada dešavaju u svetu i koje su nepovratne.

„I kako na nacionalnom, tako i na globalnom nivou u toku je izrada osnova, principa harmoničnog i pravednijeg, socijalno orijentisanog i bezbednog svetskog poretka – alternativnog postojećem – ili, može se reći, do sada postojećem jednopolarnom svetskom poretku koji po svom karakteru, definitivno, postaje kočnica za razvoj civilizacije“, naglasio je Putin, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, nastupa nova epoha i nova etapa u svetskoj istoriji, u kojoj će samo suverene države moći da osiguraju dinamiku rasta i da postanu primer drugim zemljama za obezbeđivanje visokog životnog standarda.

„Nastupa nova epoha, nova etapa u svetskoj istoriji, i samo istinski suverene države mogu da osiguraju visoku dinamiku rasta, da postanu primer za druge kada je reč o standardima i kvalitetu života, zaštiti tradicionalnih vrednosti i visokim humanističkim idealima – modelima razvoja u kojima čovek nije sredstvo, nego najviši cilj“, rekao je Putin.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu