PUTIN PORUČIO PRAVOSLAVNIM VERNICIMA: Od srca vam čestitam Božić! Praznik koji inspiriše ljude na dobra dela!

Obavezno pročitajte

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je božićnu čestitku Rusima i pravoslavnim vernicima, ističući da je Božić praznik koji inspiriše ljude na dobra dela i služi za uspostavljanje trajnih duhovnih vrednosti u društvu.

„Od srca vam čestitam Božić! Ovaj svetli praznik koji svi vole inspiriše ljude na dobra dela i namere, služi za uspostavljanje trajnih duhovnih vrednosti u društvu i moralnih smernica kao što su milosrđe, saosećanje, dobrota i pravda“, rekao je ruski predsednik.

- Advertisement -

Predsednik je istakao konstruktivan doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih pravoslavnih konfesija u Rusiji jedinstvu društva, očuvanju istorijskog sećanja, vaspitanju omladine i jačanju institucije porodice.

„Crkvene organizacije daju prioritet međunacionalnom i međureligijskom miru i slozi u našoj zemlji, brinu o onima kojima je pomoć potrebna, podržavaju naše borce koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji. Taj veliki, mnogostrani, istinski požrtvovan rad je dostojan najiskrenijeg poštovanja“, rekao je Putin.

Putin je poželeo pravoslavnim hrišćanima i svima koji obeležavaju Božić zdravlje, uspeh i sve najbolje, preneo je TASS.

Ruski predsednik prisustvovao je noćas Božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi Blagoveštenja u Kremlju.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu