Putin poručio da će Rusija braniti svoje interese svim raspoloživim sredstvima

Obavezno pročitajte

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će se Moskva truditi da odbrani svoje interese „svim raspoloživim sredstvima”, preneo je Rojters.

Putin je ovo izjavio tokom sednice ruskog Saveta za ljudska prava koja je prenošena direktno na televiziji, rekavši da je Zapad tretirao Rusiju kao državu „druge klase” koja nema pravo na svoje postojanje. On je poručio da ruski Savet za ljudska prava može da bude važno međunarodno mesto za zaštitu ljudskih prava, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

„Smatram da naš državni savet kao institucija već radi sa brojnim civilnim organizacijama u Rusiji, ali i inostranstvu i može da postane važno međunarodno mesto na kojem se može razgovarati o pitanjima ljudskih prava i zaštite u modernom svetu”, istakao je Putin, preneo je TAS S.

On je dodao da se „doktrina ljudskih prava globalno koristi da se uništi suverenitet država i podrži dominacija Zapada”.

„Vidimo da se ta doktrina koristi da se uništi suverenitet država, da se opravda zapadna politička, finansijska, ekonomska i ideološka dominacija”, istakao je Putin.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu