PUTIN OBAVEŠTEN: Evo kada stiže vakcina protiv Korone

Obavezno pročitajte

Putina obavestio Šojgu

Ministarstvo odbrane Rusije i Institut „Gamalej“ završiće testiranje nove vakcine protiv virusa korona krajem jula ove godine, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Nastavlja se rad na pravljenju vakcine protiv novog virusa korona, zajedno sa Institutom ‘Gamalej’. Od 18. juna u bazi Glavne vojne bolnice ‘Burdenko’ vakcina se testira na 38 dobrovoljaca. Istraživanja će biti završena do kraja jula“, rekao je Šojgu.

- Advertisement -
putin,

Početkom juna rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su za klinička testiranja vakcine odabrane dve grupe dobrovoljaca. Prvu grupu čini 50 vojnika, uključujući i pet žena-vojnika, a drugu civili.

Kako je saopšteno, dobrovoljci nemaju negativne posledice po zdravlje. U budućnosti će im raditi opšte kliničke i biohemijske analize krvi, a takođe će im proveriti prisustvo imuniteta na virus korona.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu