21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

PUTIN: Nemamo loše namere prema susedima, ne želim da pogoršavamo naše odnose

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Ako neko ne želi da sarađuje sa nama i sam sebi nanosi štetu na taj način, on, naravno, nanosi štetu i nama. Moraćemo da neke projekte pomerimo malo udesno, da dobijemo dodatne kompetencije, rekao predsednik Rusije.

MOSKVA– Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija nema loše namere prema susednim zemljama.

„Uvek smo to govorili, nemamo nikakve loše namere prema našim susedima”, rekao je Putin u video obraćanju na ceremoniji podizanja ruske zastave na trajektu „Maršal Rokosovski”.

- Advertisement -

Ruski lider je istakao da Rusija samo odgovara na negativne akcije drugih zemalja, prenosi RIA Novosti.

Putin je rekao da savetuje susednim zemljama da ne zaoštravaju situaciju i ne nameću ograničenja, dodajući da Rusija ispunjava i da će nastaviti da ispunjava svoje obaveze.

„Ne vidimo potrebu da zaoštravamo situaciju, niti da pogoršavamo naše odnose”, istakao je ruski lider.

- Advertisement -

Putin je ukazao da će, ako neko ne želi da sarađuje, to naneti štetu Rusiji, ali da će zemlja ipak rešiti probleme sa kojima se suočava i da će pobediti jer će, kako je rekao, „dobiti nove kompetencije”, prenosi Tanjug.

„Mi smo više puta pokazali i spremni smo da ponovo pokažemo. Ako neko ne želi da sarađuje sa nama i sam sebi nanosi štetu na taj način, on, naravno, nanosi štetu i nama, ali u čemu? Moraćemo da neke projekte pomerimo malo udesno, da dobijemo dodatne kompetencije na isti način kao što smo to činili za niz drugih projekata”, rekao je Putin.

On je naglasio da će zadaci koji stoje pred Ruskom Federacijom ipak biti ostvareni.

„Na kraju krajeva, od ovoga ćemo imati koristi, jer ćemo, kao što sam rekao, steći dodatne kompetencije”, dodao je predsednik Rusije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti