22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

PUTIN: Neće se uvoditi žestoke mere ograničenja zbog KOVID 19!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da ruske vlasti ne planiraju žestoke mere ograničenja zbog pandemije virusa korona.
„Kada je reč o sprovođenju teških mera ograničenja: ne planiramo to da radimo, vlada nema takve planove“, rekao je Putin.

On je istakao da je neophodno sprovoditi vakcinaciju u celoj zemlji.

„Pojavili su se preparati, lekovi, vakcina je tu, i put te borbe generalno jeste – nastavak testiranja, poštovanje epidemioloških mera i, naravno, vakcinacija. Ona se mora sprovoditi u celoj zemlji“, rekao je predsednik Rusije u obraćanju na kongresu Ruske unije industrijalaca i preduzetnika.

- Advertisement -

Kako je istakao, vakcinacija Rusa je prioritet broj jedan. Izvoz vakcine, rekao je Putin, jeste važan ali je na drugom mestu.

Pozvao je predstavnike poslovnog sveta da se uključe u proizvodnju ruske vakcine protiv virusa korona.

Ciljane mere u borbi protiv virusa korona su opravdane, rekao je ruski predsednik i dodao da se one preduzimaju u saradnji sa preduzetnicima, a da vlada analizira situaciju.

putin,
- Advertisement -

Putin je naveo da se procenjuje da je obrt na svetskom tržištu od vakcine protiv virusa korona oko 100 milijardi dolara.

To je dobar biznis, ali tu je i humanitarna komponenta.

Kako je naveo, smrtnost od kovida 19 u Rusiji je sada porasla u odnosu na proleće, ali je ukupna smrtnost dva puta manja.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti