16 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

PUTIN NAJAVIO ONLAJN PREGOVORE: Rusija upozorila na moguć nuklearni rat

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Rat u Ukrajini ušao je u 62. dan. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu za rusku državnu televiziju upozorio da je pretnja trećeg svetskog rata „ozbiljna“ i „stvarna“. Britansko ministarstvo odbrane objavilo je da je ukrajinski grad Kremina u Lugansku izgleda pao, ne navodeći više detalja. Ruske snage i dalje drže u blokadi ukrajinske jedinice u čeličani Azovstal u Marijupolju. Moskva tvrdi da je u akcijama tokom noći ubila oko 500 ukrajinskih vojnika.

U Pridnjestrovlju u eksplozijama onesposobljena dva radio tornja preko kojih su reemitovane ruske radio stanice, nakon čega je Moldavija pojačala mere bezbednosti u zemlji. Na sastanku ministara odbrane zemalja NATO-a i EU u vazdušnoj bazi u Ramštajnu, nemačka vlada najavila veliku promenu u politici i odobrila snabdevanje Ukrajine sa oko 50 protivavionskih tenkova Gepard. U Moskvi razgovarali Lavrov i Gutereš, koji je poručio da što pre bude okončan rat u Ukrajini, to bolje za sve.

- Advertisement -

I dalje očekujemo i nadamo se da ćemo moći da postignemo sporazume sa Ukrajinom diplomatskim kanalima, poručio Vladimir Putin posle razgovora sa Guterešom.Visoki zvaničnik Kremlja Nikolaj Patrušev kaže da bi Ukrajina mogla da bude podeljena na nekoliko delova. Ruski Gasprom obavestio je Poljsku da od srede ostaje bez ruskog gasa jer obustavlja isporuke preko gasovoda Jamal. Bez gasa ostaje i Bugarska.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti