Putin najavio kraj mobilizacije

0
109

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će delimična mobilizacija u zemlji biti završena za dve nedelje, prenosi „Skaj njuz“. Govoreći na konferenciji za novinare u glavnom gradu Кazahstana Astani, on je takođe rekao da nema planova za dodatnu vojnu mobilizaciju u Rusiji.

U septembru je ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da će Rusija regrutovati 300.000 rezervista da podrže svoju vojnu kampanju nakon što je Putin naredio delimičnu mobilizaciju. Ruski predsednik je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je naredio delimičnu mobilizaciju jer je „nemoguće držati front koristeći samo vojnike po ugovoru“.

On je takođe rekao da „sada nema potrebe za masovnim udarima na Ukrajinu“ nakon što su ruske snage gađale gradove širom grada. Udari su bili odgovor na eksploziju koja je oštetila most koji povezuje aneksirani Кrim sa Rusijom. Moskva za eksploziju krivi Ukrajinu.

Ruski predsednik je rekao i da je ono što se dešava tokom rata „neprijatno“, ali radimo ono što je ispravno“. Upitan da li žali zbog ruskih akcija u Ukrajini, Putin je rekao „ne“ i da nije bio cilj Rusije da uništi Ukrajinu.

Putin je u petak rekao da bi svaki direktan sukob NATO trupa sa Rusijom doveo do „globalne katastrofe“.

– Nadam se da su oni koji to govore dovoljno pametni da ne preduzmu takve korake – rekao je Putin, prenosi Rojters.

Putin je izjavio danas da ne vidi potrebu u ovom trenutku da razgovara sa američkim kolegom Džoom Bajdenom.

Ostavite komentar