PUTIN IZNENADA POSETIO PRVU LINIJU FRONTA: Vojnicima dao smernice, a onda se obratio komandantu…

Obavezno pročitajte

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je štab grupe trupa Dnjepar na pravcu Hersona.

Putin je u Hersonsku oblast stigao helikopterom, nakon čega je terenskim vozilom otišao u štab. Tamo ga je dočekao komandant grupe trupa Dnjepar, general-pukovnik Oleg Makarevič.

- Advertisement -

On je izvestio da grupa „preuzima odbranu u skladu sa naređenjem“. Želim vam dobro zdravlje“, dodao je Makarevič, nakon čega ga je Putin pozdravio rukovanjem. Putin je na putovanju nosio tamni sako, svečano crno odelo, belu košulju i tamnu kravatu.

Otvarajući sastanak u sedištu Grupacije trupa Dnjepar, predsednik je rekao: „Ne želim da vas odvlačim od vaših direktnih dužnosti u vezi sa komandovanjem i kontrolom, tako da ovde radimo poslovno, kratko, ali konkretno. .“ „Važno mi je da čujem vaše mišljenje o tome kako se situacija razvija, da vas saslušam, da razmenim informacije“, rekao je Putin.

Predsednik je zamolio da se izveštaj počne sa situacijom u Hersonu, zatim u zaporoškim pravcima, a nakon toga se obratio komandantu Vazdušno-desantnih snaga, general-pukovniku Mihailu Jurjeviču Teplinskom, da izrazi svoja razmišljanja. Znam da je on u ime načelnika Generalštaba i ministra odbrane dosta dugo bio na prvoj liniji fronta, napravio je vrlo detaljan izveštaj“, naglasio je predsednik. Šef države je istakao da Ministarstvo odbrane i Generalštab visoko cene izveštaj.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu