PUTIN I RUSIJA OŠTRO: Proterano troje evropskih diplomata zbog učešća u protestima

Obavezno pročitajte

Rusija je proterala trojicu evropskih diplomata, iz Nemačke, Poljske i Švedske, zbog učešća u protestima koji su održavani u Rusiji u znak podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Kako se navodi, te diplomate će uskoro napustiti teritoriju Ruske Federacije, prenosi portal 021.rs.

Istovremeno, Rusija je izrazila protest ambasadoru Švedske i privremenim poverenicima poslova poljske i nemačke ambasade zbog učešća u neodobrenim akcijama. Upravo zbog toga su oni i morali da dođu u Ministarstvo spoljnih poslova na razgovor, dodaje se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.

- Advertisement -

Portal „EU obzerver“, pozivajući se na svoje izvore u Evropskoj uniji je naveo da su diplomate proterane za vreme pres-konferencije šefa evropske diplomatije Žozepa Borela i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova u Moskvi. Ranije je izvor iz Moskve saopštio novinarima da je švedski diplomata 23. januara učestvovao u neodobrenim protestima u Sankt Peterburgu.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu