Putin čestitao Lukašenku Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je danas predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku čestitku povodom Dana jedinstva naroda dve zemlje. Telegram čestitke objavljen je na sajtu Kremlja, preneo je Tas, javlja Tanjug.

„Primite moje najsrdačnije čestitke povodom Dana jedinstva naroda Rusije i Belorusije. Na osnovu dobrih tradicija prijateljstva i dobrosusedstva koje vezuju Ruse i Beloruse, naše zemlje i narodi sistematski proširuju uzajamno korisnu saradnju u svim oblastima. Mehanizmi Savezne države se i energično unapređuju”, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Putin je dodao da je siguran da dalje izgrađivanje čitavog spektra saveznih veza u potpunosti odgovara interesima dva bratska naroda. Predsednik Rusije je poželeo sreću i prosperitet građanima Belorusije. I Lukašenko je prethodno Putinu i rukovodstvu Rusije čestitao Dan jedinstva dva naroda.

„Vreme je dokazalo snagu i neodvojivost belorusko-ruskog prijateljstva zasnovanog na principima ravnopravnosti, međusobnog poštovanja, poverenja i podrške, istorijske zajednice i privrženosti istim duhovnim i moralnim vrednostima”, navodi se u čestitki.

Rusija i Belorusija su 2. aprila 1996. godine potpisale ugovor o stvaranju zajednice dva naroda. Istog dana Vrhovni savet Zajednice je doneo odluku da se ustanovi Dan jedinstva naroda Belorusije i Rusije.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu