8.2 C
Belgrade
utorak, 26 oktobra, 2021

Putin će biti vodeći svetski lider, udružiće Rusiju, SAD i Kinu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Putin u očima japanskog stručnjaka

Ruski predsednik Vladimir Putin imaće vodeću ulogu u svetskom poretku nakon pandemije virusa korona, izjavio je ugledni japanski stručnjak za Rusiju, profesor Univerziteta Cukuba, politikolog Icuro Nakamura.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak ruskog predsednika je da udruži Rusiju, SAD i Kinu.

Putin,
- Advertisement -

„Ruski predsednik poziva na konsolidaciju svih zemalja sveta, koja je neophodna za konačnu pobedu nad virusom korona. U cilju toga, predložio je sastanak lidera pet zemalja (stalnih članica Saveta bezbednosti). Glavni cilj je udruživanje Rusije, Amerike i Kine. Predsednik Putin će povezati Ameriku i Kinu, koje su sada suprotstavljene. U Putinovim rukama je vodeća uloga u svetskom poretku ‘posle korone’“, rekao je ekspert, komentarišući Vladimirovičev autorki članak o Drugom svetskom ratu.

Njegov članak je objavljen u američkom časopisu 18. juna. Ruski predsednik je izneo svoje poglede na Drugi svetski rat, uzroke i shvatanje rata u savremenom svetu. Pozvao je partnere da očuvaju istinu o istoriji, zasnovanu na činjenicama, i da govore o prošlosti samokritično i nepristrasno. 
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov rekao je da je Stejt department zainteresovan za predlog Moskve da se održi samit „nuklearne petorke“.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti