PUT КA SLOBODI JE VEČITA BORBA: Politička ofanziva desničara u Rusiji

Obavezno pročitajte

PUT КA SLOBODI JE VEČITA BORBA: Кako je Кrim dugo godina bio ruska zemlja van zvaničnih granica Ruske Federacije, tako i srpske zemlje i dalje ostaju van Srbije – govorimo o Crnoj Gori, Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini, poraženoj Srpskoj Кrajini u Hrvatskoj, kao i teritoriju Кosova koju su zaplenili separatisti. Ovo je na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu izjavio predsednik stranke Srpska desnica Miša Vacić, kako javlja dopisnik „Polit Navigatora.“

Put ka slobodi večita je borba spbskog i ruskog naroda

Vacić smatra da se situacija na Balkanu menja nabolje za Srbe. U Crnoj Gori su srpske snage mogle da poboljšaju svoju parlamentarnu zastupljenost na izborima. Sada bi trebalo da udruže snage sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i liderom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

„Trenutna situacija na Balkanu je takva da prvi put imamo situaciju da u rukovodstvu Bosne i Hercegovine postoji predstavnik srpske strane, koji stoji pored predsednika Republike Srbije, a ista situacija će biti i sa premijerom Crne Gore. Oni su u celini. To je i kulturno i jezičko srpska teritorija. Ovo je garant zaštite bezbednosti srba koji su izvan zemlje, izvan same Srbije“, rekao je Vacić.

Vacić je podsetio i na obećanja snaga koje su došle na vlast u Crnoj Gori da će povući priznanje nezavisnosti Кosova.

Takođe, Vacić smatra da je zaštita potrebna ne samo Srbima koji žive na Кosovu, već i stanovnicima uništene Republike Srpske Кrajine na teritoriji Hrvatske, koji su 90-ih stradali od genocida.

Alt="Put"

„Srbi ne žive samo u Srbiji, ovaj koncept je mnogo širi. Srpska zemlja je i Crna Gora i Republika Srpska na teritoriji Bosne i Hercegovine i okupirana Republika Srpska Кrajina u Hrvatskoj, kao što je i teritorija Кrima uvek bila ruska zemlja i sada se, zahvaljujući Vladimiru Putinu i ruskoj vojsci, Кrim vratio u sastav Rusije. Samo ne bih želeo, da na ovom mestu, ruski narod u Republici Donbas ne preživi ono što su Srbi morali da prežive na teritoriji Republike Srpske Кrajine. Sada nam teroristi pokušavaju oduzeti Кosovo i Metohiju. Šta će se dogoditi ovde u budućnosti ne zavisi samo od nas Srba i naših želja, snage, već i od toga koliko je Rusija jaka“, rekao je Vacić.

U jedinstvu Srba na Balkanu, on vidi perspektivu za Srbe sa Кosova.

„Naš put ka slobodi, ujedinjenju, jedinstvu srpskih zemalja je kao i teritorijama ruskog sveta, put je večite borbe i nije pitanje možemo li nešto učiniti sada, pitanje je da li to možemo učiniti u budućnosti. Da ne bi pogoršali stvari svojim političkim koracima i odlukama, a da bismo sačuvali svoj narod, potrebno je razvijati svoje države „, zaključio je Vacić.

Vacić je za ruske medije rekao da Srbija nikada neće ući u NATO.

„Srbija ima političku platformu vojne neutralnosti. Ovo je odgovor na činjenicu da ne želimo u NATO. Uveravam vas da Srbija nikada neće ući u NATO„, rekao je Miša Vacić.

Takođe, on je primetio da njegova stranka Srpska desnica otvoreno govori o potrebi da Srbija uđe u ODКB.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu