Pukla tikva između Vulina i Gašića

Obavezno pročitajte

Vreme ljubavi između čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije je, po svemu sudeći prošlo, jer su proteklih sedmica zaustavljeni prelasci zaposlenih iz MUP u BIA i obratno, pa su Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin u ovom momentu onemogućeni da ostvare svoj naum i da na čelna mesta u MUP, odnosno BIA, dovedu sebi privržene ljude.

Nakon što su se rotirali sa funkcijama, Gašić i Vulin su u prvom momentu sa sobom, na novo radno mesto, povukli dojučerašnje saradnike. Gašić je u MUP doveo svoje ljude od poverenja Gorana Colića i Miomira Pajića, a Vulin je u BIA odveo Mileta Radivojevića i Tomislava Radovanovića.

- Advertisement -

I taman kada se verovalo da će Gašić, odnosno Vulin, kompletirati timove sa sebi odanim ljudima, između dvojice čelnika, iz njima znanog razloga, „pukla je tikva“. Tačnije, došlo je do zahlađenja odnosa koje je rezultiralo time da čelnici MUP-a više ne daju neophodnu saglasnost da pripadnici MUP-a pređu u „bezbednjake“, i obrnuto.

Posledica toga je da pojedinci, čija su se imena pominjala kao novi čelnici u MUP, odnosno BIA, ostaju na starim radnim mestima do daljnjeg i nadaju se da ih novi šef „ne uzme na zub“ i, kao što bi Nušić rekao, „pošalje ih u Ivanjicu“.

Bratislav Gašić FOTO: ATA Images/Antonio AhelBratislav Gašić FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

Da nešto ne štima na relaciji Gašić – Vulin, odnosno MUP – BIA, svedoči i slučaj sa službenim automobilima. Naime, dojučerašnji funkcioneri BIA koje je Gašić odveo u MUP i postavio ih na veoma odgovorne funkcije, sa sobom su „odvezli“ i službene automobile, vlasništvo BIA.

Njihovo odbijanje da vrate službena vozila iznerviralo je Vulina pa je, kako saznaje Direktno.rs, stupio u kontakt sa nadležnima za vozni park u MUP i zatražio da „bezbednjaci“ preuzmu automobile koje je MUP dobio dok je on bio na čelu tog ministarstva. Želja mu je uslišena, ali kada je Gašić saznao za to, usledila je reakcija i nadležni za vozni park u MUP-u su smenjeni.

Aleksandar Vulin FOTO: ATA ImagesAleksandar Vulin FOTO: ATA Images

Upravo ovaj slučaj sa službenim automobilima, nažalost, slika je i prilika vlasti, jer se državni službenici ponašaju prema imovini koja je u vlasništvu građana Srbije, a koja im je samo ustupljena na korišćenje dok obavljaju zadatke za državu, kao da je njihova dedovina sa kojom mogu raditi šta žele.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu