SPREMA SE POGROM SRBA? Pucano na jednu od najvećih svetinja na Kosovu

Obavezno pročitajte

Kosovo i Metohija pod tenzijama

Na srpske svetinje na Kosovu i Metohiji sinoć se dogodio još jedan u nizu napada – u selu Sredska kod Prizrena oštećena je crkva Uspenja Presvete Bogorodice, saopštila je Kancelarija za KiM.

Pored toga što je oskrnavljena unutrašnjost crkve, u obližnjem zvoniku, odakle je gađana kupola crkve, pronađene su i čaure od metaka lovačke puške.

Malobrojan preostali srpski narod u Sredačkoj župi razumeo je i ovu poruku kao pritisak koji treba da ga zastraši i onespokoji, i na kraju zauvek protera, navodi se u saopštenju.

Kosov,

Česta oštećenja i pljačkanja crkava i domaćinstava u ovom kraju pokazuju da Srbima, u selima na obroncima Šar planine, nisu zagarantovani ni bezbednost, ni život bez straha, ocenjuje Kancelarija.

„S obzirom na to da su nadležni privremeni pokrajinski organi izvršili uviđaj i evidentirali ovaj događaj, zahtevamo da vandali budu brzo uhvaćeni i kažnjeni“, ističe se u saopštenju.

Kako navode, u najmanju ruku, isto onako kao što je je brzo i efikasno uhvaćena osoba koja je iste večeri polupala stakla na džamiji u selu Kovačevac, u opštini Kačanik.

„Samo jednak odnos prema zločinima, razbojništvima i vandalizmu, bez obzira na naciju i veroispovest onih koji su ta dela počinili, utiraće put izgradnji poverenja i zajedničkog života na Kosovu i Metohiji“, zaključuju iz Kancelarije.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu