17.4 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

PRVO LJUDI, PA ONDA RATNICI: Rusi objavili snimke lečenja Ukrajinaca iz Azovstalja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA – Rusko Ministarstvo odbrane danas je objavilo video zapise ukrajinskih boraca koji su na bolničkom lečenju nakon što su se predali u opkoljenoj železari Azovstalj u Marijupolju.

Na jednom snimku prikazana je grupa muškaraca kako leže na krevetima u bolničkoj sobi, a dvojica su nakratko govorila pred kamerom, prenosi Rojters.

- Advertisement -

Jedan od njih kaže da je imao pristup hrani i lekarima, dok je drugi napomenuo da je bio previjen i nije imao primedbi na lečenje.

Dodaje se da je na drugom video snimku čovek s ranom na glavi izjavio je da je dobro hranjen i da se osoblje brine o njemu, kao i da nije bio pod bilo kakvim fizičkim ili psihološkim pritiskom.

Rojters navodi da nije bilo moguće utvrditi da li su muškarci govorili slobodno, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Rusija je ranije saopštila da se od ponedeljka predalo ukupno 959 boraca Azovstalja, uključujući 80 ranjenika koji se leče u Novoazovsku u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Rojters još dodaje da su ukrajinski zvaničnici obustavili svu javnu diskusiju o sudbini boraca koji su poslednji ostali u Azovstalju, zadržavajući se više nedelja u tunelima i bunkerima te železare pod jakim ruskim granatiranjem.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti