PRVI REŠEN SLUČAJ KRADENIH BEBA: Mladen posle 40 godina pronašao majku!

Obavezno pročitajte

Slučaj star 40 godina rasvetljen je nakon višedecenijskih sumnji da su se u porodilištima u bivšoj Jugoslaviji krale bebe. Aleksinčanin Mlađan Radivojević pojavio se juče u Kruševcu pred sudom sa biološkom sestrom i DNK analizom, koja potvrđuje da je ukraden kao beba i predat drugoj porodici.

Mladen sa majkom FOTO: PrintscreenMladen sa majkom FOTO: Printscreen

On je pre četiri godine sa „Udruženjem za istinu i pravdu o bebama“ podneo krivičnu prijavu da je otet. Njega su, 40 godina ranije, uzeli od majke u porodilištu Opšte bolnice u Kruševcu i odneli u Aleksinac kod porodice Radivojević, koja je bila bez dece.

- Advertisement -

Mlađan je prvo posumnjao da je usvojen kada se oženio, jer mu se izvod iz matične knjige rođenih nije poklapao sa podacima roditelja. Sada je DNK analizom pronašao svoje biološke roditelje. Oni žive 30-ak kilometara od Kruševca.

Njegova sestra Marina izjavila je da je pre dva dana saznala za celu priču, kao i da je ljuta jer joj majka nikada ništa nije spomenula.

Radiša Pavlović, član Komisije iza istraživanje krađa nestalih beba, oglasio se u vezi sa ovim slučajem:

– Mlađa i Marina nama otvaraju vrata, i svim roditeljima, treba da otvori vrata i da država konačno prizna. Radilo se to u vreme SFRJ, ne kažem da se i sada otimaju deca. Dokazana je otmica deteta 1981. godine. Porodica je nađena, krug je zatvoren – izjavio je Pavlović i rekao da su sada nadležni na potezu.

Mlađan je za sada prva osoba za koju je dokazano da je ukraden kao beba, a roditelji se nadaju da je klupko počelo da se odmotava. Brojni roditelji i danas traže istinu o bebama za koje se tvrdi da su ukradene iz porodilišta u bivšoj Jugoslaviji.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu