PRVI IZLEČENI SRBIN OD KORONE: Nije mi bilo prijatno zbog trudne supruge i deteta

Obavezno pročitajte

Presrećan Pobedio sam! Hvala bogu, sve je prošlo, čuvam sinčića i čekam da mi se svakog časa porodi žena, koja je negativna na koronavirus, rekao nam je Matić, koji ne zna kako se zarazio

Hvala bogu, sve je prošlo, pobedio sam, izlečen sam od korone, nisu mi bila napadnuta pluća, a juče sam cepao i drva! Sedim kod kuće i čekam da se supruga porodi.

- Advertisement -

Ovo je poručio u razgovoru za Kurir inženjer Nemanja Matić (38), prvi Srbin izlečen od korone, koji radi u selu Pakovraće na izgradnji auto-puta Preljina-Požega i koji je ozdravio nakon deset dana bolničkog lečenja.

Matić, koji je pre nešto više od dve nedelje sa infektivnog odeljenja čačanske bolnice prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu, za naš list iz Čačka kaže da ne zna kako se zarazio, kao i da nema indicija da je zaražen od kolega Kineza s kojima radi u selu Pakovraće, s obzirom na to da niko od njih nije boravio van Srbije.

– Nisam bio u kontaktu sa strancima, meni je klinac bio bolestan i mislio sam da sam od njega nešto dobio. Možda sam u prodavnici zaradio koronavirus, boga pitaj gde. Pretprošlog utorka sam se probudio u dnevnoj sobi, imao sam bol u grlu, temperatura je krenula da me obara i bol u mišićima. Otišao sam u Čačak u bolnicu i sutradan uveče, kad je test pokazao da sam pozitivan na virus, prebačen sam u Beograd – rekao je Matić, s koji smo razgovarali telefonom i nije želeo da objavljuje svoju fotografiju.

On dodaje da se nijednog momenta nije bojao, kao i da je sobu delio sa jednim cimerom koji je imao simptome upale pluća.

– Mene su testirali u ponedeljak, pa u sredu opet i oba testa su bila negativna, a izašao sam u petak. Kod kuće ću ostati u karantinu narednih 14 dana, i to je radi preventive. Bilo mi je bolje još od prve terapije koju sam dobio u Čačku. Pročitao sam četiri knjige za deset dana u bolnici. Nije mi bilo prijatno zbog supruge, koja je u devetom mesecu trudnoće, i zbog deteta koje ima 19 meseci. Njen test je negativan. Ona se nalazi kod moje sestre u Beogradu, koja je doktorka na Institutu Dedinje i koja je u karantinu zato što je bila u kontaktu sa mojom suprugom. Moram da napomenem da niko od ljudi sa kojima sam bio u kontaktu nema simptome – naglasio je Matić.

Više se brinuo, kako je rekao, za suprugu i dete nego za sebe, s obzirom na to da je supruga, kad se razboleo, bila u Čačku, u koji su se nedavno tek doselili iz Beograda zbog njegovog posla.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu