26.5 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

PRVA SVAĐA U SKUPŠTINI: Zbog SNS smo robovi, ženama ne daju da rađaju, Srbija je KOLONIJA (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

SNS od Srbije napravio koloniju

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i samostalni poslanik Vladan Glišić, polemisali su u subotu u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava Predloga zakona o ministarstvima o Srbima koji žive van zemlje.

Glišić je rekao da neće podržati Predlog zakona o ministarstvima, ne zato što je opozicioni poslanik, već zbog toga što nema ministarstva za dijasporu. On je pohvalio to što će vlada u budućnosti imati ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i ministarstvo za brigu o selu, ali je naveo da je za poboljšanje situacije u tim oblastima potrebna korenita promena društva.

- Advertisement -

“Ne možemo živeti u jednom modelu radikalnog potrošačkog društva, surovog kolonijalizma koji ima sve najradiklanije oblike uništavanja našeg društva koji mi podržavamo, tako što svakog stranog investitora SNS dočekuje kao robovlasnika”, rekao je Glišić.

On smatra da nije normalno to što Srbija nema instituacionalni okvir za komunikaciju sa dijasporom, zahvaljujući kojoj milijarde evra ili dolara dolaze u zemlju.

Martinović je, sa druge strane, rekao da ga malo čudi vokabular koji koristi Glišić, jer je to vokabular Komunističke partije, odnosno Kominterne.

- Advertisement -

“Kolonijalizam, krupni kapital i tako dalje, to je jezik kojim se govorilo pre 50, 70 ili 80 godina”, rekao je Martinović iz SNS.

On ga je prijateljski posavetovao da se kloni te terminologije kojom se koristila i Demokratska stranka, navodeći da je to terminologija onih koji su politički propali.

“Ne da nisu uspeli na izborima, nego su zbrisani s političke scene Srbije zato što su ubeđivali građane da ne vide ono sto zaista postoji. Vučić otvori jednu fabriku, a oni kažu: ma, to nije ništa. Otvori deset, a oni kažu: ma, to nije ništa….”, rekao je Martinović i dodao da je predsednik Aleksandar Vučić mnogo toga uradio za Srbe u dijaspori i da je posle dugog niza godina ponovo vratio u spektar političkog interesovanja položaj srpskog naroda u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti