31.1 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

PROVOKACIJA NA VASKRS: Okačio šahovnicu i pustio Tompsona

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Svaka slučajnost je isključena – uvereni su Subotičani koji su danas sa nevericom dočekali informaciju da je njihov sugrađanin na svom balkonu, na Vaskrs, obesio zastavu Republike Hrvatske i puštao nacionalističke pesme. Policija je brzo reagovala, skonila zastavu, uhapsila muškarca i protiv njega podnela krivičnu prijavu.

Informacija da je 51-godišnji Subotičanin (I. M.) na balkonu svog stana zgrade u naselju Prozivka obesio veliku hrvatsku zastavu prostrujala je danas društvenim mrežama. Na sve to orile su se i pesme kontraverznog hrvatskog pevača koji je poznat po veličanju ustaštva.

- Advertisement -

Neki od komentara na društvenim mrežama su bili kako je u pitanju čista provokacija, na ovaj mnogima sveti dan, zatim da je to klasičan primer da jedan glupi potez pojedinca može da sruši mostove dobrih međunacionalnih odnosa kakvi se od davnina neguju u Subotici, gde je multietičnost najizraženija. Dok je bilo mnogih koji su bili gnevni, duboko povređeni i uvređeni ovim gestom, bilo je i mnogo onih koji su smirivali situaciju, ističući da nepromišljen potez jedne osobe ne bi smeo da utiče na ogorčenost prema našim komšijama Hrvatima, ili bilo kojim drugim nacionalnostima.

S obzirom da je u toku policijski čas verovatno je Subotičanin računao da će njegova provokacija dugo trajati, ali brzom reakcijom policije zastava je uklonjena, a protiv osobe koja je provocirala svoje komšije podneta je krivična prijava za izazivanje nacionalne, rasne verske mržnje i netrpeljivosti.

On se sumnjiči da je na terasi svog stana pored zastave sa razglasa puštao nacionalističke pesme Marka Perkovića Tompsona, što je, što je uznemirilo građane.

FOTO: SUBOTICA.COM
- Advertisement -

Kako nezvanično saznajemo ovaj muškarac, kojem su Subotičani brzo saznali identitet, iza sebe ima istoriju incidentnih situacija koje imaju veze i sa nacionalističkim ispadima, a od ranije je poznat policiji po više osnova.

Muškarcu je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti