Protiv kršenja prava u Crnoj Gori

Obavezno pročitajte

 Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je danas da je do sada prikupljeno više od 4.000 potpisa u peticiji kojom se od Vlade Srbije traži podnošenje tužbe Evropskom sudu za ljudska prava, kako bi se zaustavilo kršenje osnovnih prava u Crnoj Gori, a planirano je da do kraja januara bude sakupljeno potrebnih 10.000 potpisa.

„Zakonom o slobodi veroispovesti Crne Gore krše se pravo na imovinu, pravo na pravično suđenje i pravo na slobodu veroispovesti garantovana Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda (Konvencija)“, ocenjuju iz Udruženja.

- Advertisement -

Ukazuju i na to da nikada u istoriji nije protestovao toliki broj ljudi, kao što je to slučaj sada nakon usvajanja spornog Zakona.

„Zahvaljujući mudrosti sveštenstva, nemiri, koji su pretili da se pretvore u sukobe, pretvoreni su u dostojanstvene gandijevske proteste kojima se traži zaštita osnovnih prava“, smatraju u Udruženju za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

„Zajedno možemo naterati Vladu Republike Srbije da ovo pitanje ili reši sa Vladom Crne Gore ili da podnošenjem tužbe zaštitimo osnovna prava koja se krše. Treba nam 10.000 potpisa“, zaključuje se u saopštenju Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

SourceFonet

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu