PROTIĆ: Vučić nema ni hrabrosti, ni uma, ni znanja!

Obavezno pročitajte

Bivši ambasador Jugoslavije u Vašingtonu i Srbije u Bernu Milan St. Protić izjavio je da će predsednik države Aleksandar Vučić vladati dok god se dovoljan broj ljudi u Srbiji ne pobuni i ne odluči da ga smeni.

– Ali ne radi se ovde o pukoj smeni jednog čoveka. Smenimo njega, pa nam se nametne isti. Ovde se radi o promeni sistema, i to ne samo političkog nego vrednosnog, pre i iznad svega – rekao je Protić za novi broj nedeljnika NiN.

Govoreći o Kosovu, on je ukazao da „ostaje mogućnost eventualnog aranžmana – stolica u UN za članstvo u EU, istovremeno“.Aleksandar Vučić

- Advertisement -
protić,

– Takav plan se ovde osudjuje kao najgora jeres i neoprostiva izdaja. A u stvari, jeste jedina realna politika u datim okolnostima. Nije realno da će se Kosovo ikad vratiti u ustavnopravni okvir Srbije.

On je istakao da Vučić „taktizira zato što nema nikakvu ideju ni o Kosovu, ni o Srbiji. Kraj Ibi“.Milan St. Protić: Priča o Kosovu licemerna, ljude ispod Ibra odavno je trebalo da pozovemo u Srbiju

– Ali, iskreno govoreći, on je prava mera današnje Srbije. Nema ni hrabrosti, ni uma, ni znanja, za ma kakav iskorak u ma kom smislu. On, njegova partija, njegovi satrapi – to je vladavina bašibozuka. Beslovesnog bašibozuka.

Protić je dodao i da se „antifašistima nazivaju oni što su s Nemcima potpisali marta 1943. memorandum o zajedničkim ratnim akcijama, oni što su leteli nemačkim avionima, vozili se nemačkim automobilima i slobodno šetali po Pavelićevom Zagrebu usred Drugog svetskog rata“.Milan St. Protić, FOTO: Printscreen/YoutubeMilan St. Protić, FOTO: Printscreen/Youtube

– Oni što su u Srbiji za godinu dana (1941/45) pobili najmanje 80.000 vidjenih Srba. Oni što su zatirali sve što je srpsko. I običaje, i dostignuća, i ljude. Kako su skončali, i od čije ruke, major Gavrilović, vojvoda Bojović, Milutin Milanković, Žanka Stokić. Znate li? – rekao je Protić.

Sourcebeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu