PROTESTUJE NAROD U SOFIJI: Traže ostavku vlade i ukidanje svih kovid mera

Obavezno pročitajte

Demonstranti su protestovali u Sofiji tražeći ukidanje svih ograničenja uvedenih zbog pandemije i ostavku vlade zbog, kako su naveli, neuspeha u rešavanju zdravstvene krize.

Demonstranti su nosili bugarske zastave i transparente nacionalističke stranke Preporod, koja je organizovala protest.

Skandirali su „ostavka“ i „sloboda“ pozivajući vladu da podnese ostavku zbog „neuspeha u rešavanju zdravstvene krize“.

- Advertisement -

Protest je prošao mirno a primećene su jake policijske snage.

Demonstranti odbaciju vladin plan za postepeno ukidanje ograničenja u vezi sa kovidom-19, zahtevajući da se odmah ukinu zdravstvene propusnice i obvezno nošenje maski za lice.

Zdravstvena propusnica potvrđuje vakcinaciju, negativan test ili nedavni oporavak od virusa, a obavezna je za zatvorene prostore.

Ublažavanje ograničenja odvijaće se u tri faze i počeće ove nedelje, rekao je Angel Kunčev, glavni zdravstveni inspektor. Plan ima za cilj ukidanje svih ograničenja do 20. marta.

Bugarska sa 6,5 miliona stanovnika beleži smanjenje broja infekcija koronavirusom ovog meseca. Danas je prijavljeno 4.667 novih zaraza, dok je na vrhuncu aktuelnog talasa, krajem januara, prijavljivano više od 12.000 novih slučajeva dnevno.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu