PROTESTI U IRAKU: Američki vojnici krvnički ubili Iranskog komandanta

Obavezno pročitajte

- Advertisement -

Privremeni premijer iračke vlade osudio je ubistvo iranskog komadanta od strane vojnika SAD na aerodromu Bagdad. Komandat elitnih snaga Kuds-a, Kasim Solimani ubijen je nakon što su američki vojnici u vazdušnom napadu gađali negov konvoj, tom prilikom stradala je i iranska policija koja je pružala podršku Iranu.

U Iraku je narod okuplja na ulicama, kako bi izrazio protest, a Abdul Adil Mahidi, vođa iračke vlade rekao je da je vazdšna operacija SAD-a -grubo kršenje suvereniteta i uvreda za dostojanstvo njegove zemlje. SAD su prekršile uslove pod kojima je američkim trupama dozvoljeno da ostanu u Iraku u svrhu obuke iračkih trupa i borbe protiv Islamske države-kaže Mahidi za medije i dodaje kako ubistvo može pokrenuti veliku eskalaciju nasilja i rezultirati „razarajućim ratom u Iraku“. -Vlada Iraka sazvala je hitnu sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o odgovarajućem odgovoru-završava Mahidi.

Nina Stojanović

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu