27.8 C
Belgrade
subota, 24 jula, 2021

BUĐENJE NARODA: Veliki protest u Londonu protiv policijskih ovlašćenja (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ogroman broj ljudi pridružio se danas marševima i mitinzima širom Britanije u okviru „nacionalnog vikenda akcije“ protiv predloženog novog zakona koji bi policiji dao dodatna ovlašćenja za kontrolisanje protesta. Posebno veliki protest održava se u Londonu.

Demonstracije u Londonu nisu bile dozvoljene dok je trajalo zaključavanje, ali su ograničenja ublažena ove nedelje, što znači da organizovani skupovi mogu da se odvijaju pod uslovom da su „kovid sigurni“.

Predlog zakona o policiji, kriminalu, kažnjavanju i sudovima pooštrio bi mere koje službenici mogu preduzeti za kontrolisanje demonstracija, poput nametanja vremenskih ograničenja i ograničenja buke, za koje aktivisti strahuju da će biti upotrebljeni za suzbijanje neslaganja, podseća agencija.

- Advertisement -

Od iznošenja zakona pred parlament prošlog meseca, bilo je sporadičnih protesta, posebno u Bristolu, na jugozapadu Engleske, gde su demonstracije postale nasilne.

Premijer Boris Džonson kritikovao je ono što je opisao kao „sramotne napade“ na policajce, ali demonstranti su optužili policiju da koristi prekomernu silu, prenosi Tanjug.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti