Protest Srbija protiv nasilja ići će do TV Pink, blokade autoputa u petak

Obavezno pročitajte

Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan 1. jula, a u petak će biti organizovane blokade autoputa, objavili su predstavnici parlamentarne opozicije.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je da će u petak biti organizovana blokada autoputa E75

- Advertisement -

U petak biće posebna blokada autoputa E 75 u Beogradu na tri tačke i u Novom Sadu na jednoj tački, „tako što ćemo imati jednu usporenu vožnju od naplatne rampe Šimanovci i naplatne rampe u Bubanj potoku u drugom smeru“, koje će se susresti kod Sava centra, rekao je Zelenović.

„Protestne vožnje kreću u 16 časova ispred naplatnih rampi, doći ćemo do 17, 17.30 ispred Sava centra i tu ćemo ostati do 20 časova“, rekao je Zelenović.

U subotu će biti organizovana blokada dve pruge – kod Smederava i kod Niša, dodao je on.

Kazao je da se protesti protiv nasilja organizuju ove nedelje u 29. gradova – Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Vranju, Smederevu, Kraljevu, Kuršumliji, Prokuplju, Jagodini, Žagubici, Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu, Majdanpeku, Raški, Somboru, Valjevu, Užicu, Gornjem Milanovcu i Loznici.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će protest Srbija protiv nasilja u subotu početi u 18 časova, i posle kraćeg obraćanja ići do TV Pink.

„Umesto da zaustave onu trovačnicu od ‘Zadruge’ i rijalitija i svih njihovih informativnih pograma oni najavljuju novi rijaliti koji će se zvati ‘Zadruga elita’“, rekao je Jovanović.

Pozvao je građane da odu na Pink u subotu da pokažu šta misle „o toj ružičastoj eliti“.

Jovanović je rekao da će trasa protesta biti Skupština Srbije – Kneza Miloša – Mostar – Kneza Aleksandra Karađorđevića, do TV Pink.

„Očekujemo provokacije, očekujemo da se ispred Pinka pojavi neko ko ima nameru da protest ruši“, upozorio je Jovanović i istakao da će građani šetati mirno i da ne dolaze da „ruše Pink“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Medvedev: Najrealniji rizik od sukoba Rusije i NATO još od perioda kubanske krize

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da od kubanske raketne krize 1962. godine pretnja direktnog sukoba...

Još priča na sličnu temu