PROTEST: Nogo otkrio kada će sa narodom ući u Skupštinu! (UŽIVO)

Obavezno pročitajte


Nogo protestuje sa narodom ispred skupštine

– Da bismo normalno živeli, moramo ne samo da promenimo Vučića, već i ceo sistem – rekao je Srđan Nogo i najavio da će se ispred Skupštine i narednih dana održavati javne tribine.

– Mnogi su mi rekli, trebalo je da se pobijemo 20. juna, jer je bilo ljudi. Da bi se desio ulaz u Skupštinu neophodno je da ovde dođe ljudi od Glavne pošte do fontane. I tada Vučić pada – objasnio je Nogo.

- Advertisement -

Za danas, u subotu 4 jula od 18 časova, najavljeno je novo okupljanje naroda ispred Skupštine Srbije zboh nezakonitih i protiv ustavnih republičkih izbora, koji su u Srbiji održani 21 juna, a čije konačne rezultate kojš nije objavila Republička izborna komisija.

Takođe, okupljeni zahtevaju da u srpskom zakonodastvu uvede se da su kandidati za vršenje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u Srbiji (predsednik države, premijer, ministri, državni sekretari, narodni poslanici, državni tužioci, predsednici sudova …) i visoki državni činovnici (rukovodioci javnih preduzeća, ustanova i organizacija) dužno da potpišu i kod notara overe izjavu u kojoj se obavezuju da će krivično odgovarati ukoliko ne ispune ono što su u predizbornoj kampanji obećali da će da rade i urade, odnosno u kojoj će taksativno navesti da ukoliko ne čine, ono što su po zakonu dužni da učine, dati ostavku i pristati da zbog toga budu krivično gonjeni i procesuirani.

Ovaj skup su i u Skupštini Srbije najavili narodni poslanici Srđan Nogo, Zoran Radojičić i Aleksandra Čabraja.

– Narod mora da shvati da je jedini način da se izbori da sebi sredi živote, na ulici, a ne u institucijama. Pravosuđe je najveći kancer Srbije. Samo masa naroda na ulici rešava sve probleme. Dokaz za to su studenti, koji su u četvrtak uveče izašli na ulicu (i isto veče im je Vučić izašao u susret).

Zato pozivam sve da dođu u subotu od 18 časova. Oko 30, 40 hiljada ispred Skupštine i naši problemi su rešeni. Nas troje poslanika smo reizabrani 20. juna i pozivam i poslanike drugih partija da ovde napravimo špalir i uvedemo nove poslanike. Ovi izbori su nezakoniti i mi to ne smemo da dozvolimo. Ovo je moj poslednji poziv njima. Šta čekaju lekari, šta čekaju policajci i vojnici? Svima nam je mesto u subotu od 18 časova“, rekao je tom prilikom Nogo.

Pre nego što započne navedeni skup očekuje se da će ispred platoa Doma Barodne Skupštine Srbije i pojaviti litija, koju svake subote predvođena monahom Antonijom i Arhimandritom Nikodimom, za spas Srbije i pravoslavne vere prolazi centralnim beogradskim ulicama obilezići još, osim Skupštine, i Patrijaršiju, RTS, Predsedništvo i Vladu Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić – podvala

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, gostujući na RTS-u, da mu nije jasno po kom...

Još priča na sličnu temu