Protest ,,Naša deca nisu manje vredna“ Kuršumlija 

Obavezno pročitajte

Danas se u Kuršumliji sa početkom u 12 časova održao narodni skup ,,Naša deca nisu manje vredna“. Nekoliko desetina građana iz Kuršumlije, Blaca i Prokuplja je na Kastratskoj petlji zaustavilo saobraćaj parolom ,, Ako nema pravde za narod neka nema mira za vlast“.

Zahtev je da deca Toplice imaju besplatne udžbenike baš kao ona u Beogradu. Propuštana su kola vojske policije, hitne pomoći kao i ona u kojima je bilo male dece. Za razliku od dosadašnjeg korektnog regulisanja saobraćaja kada su održavane blokade, sada su stajali kao posmatrači. Čak su i dopustili da jedan vozač, psuje vreće čak i nasrne kolima na Zvezdana Ristića jednog od organizatora protesta koji je stao ispred automobila jer su iza njega bile žene koje su držale transparent. Šef saobraćajne policije g-din Filipović je to mirno posmatrao sa dva metra razdaljine. Nisu legitinisali nasilnika kako za verbalno tako i za fizičko nasilje. Službeno je upozoren od organizatora protesta da policija ne regiliše saobraćaj na korektan način i da su neki vozači van svih propisa nalaze u levoj saobraćajnoj traci pa samim tim zbog njih ne mogu proći ni automobili koji se propuštaju. Niko od policajaca nije ni pokušao da od onih koji krše propise uzmu podatke. Kao da su namerno puštali da se dogodi neki incident. Ovakvo ponašanje policije je sramotno ko god da ga je naredio.

- Advertisement -

Skup je narodni, nije bilo stranačkih simbola a organizovali su ga iz raznih političkih opcija. Na skupu su govorili Zvezdan Ristić, odbornik pokreta ,,Ljubav vera nada“ u SO Kuršumlija, poslanik ,,Zajedno“ iz Leskovca Nebojša Cakić, Nina Mihajlović iz Blaca. U ime Prokuplja okupljenima se obratila Tatjana Bulatović. Govori su i Slavko Ilić iz Kuršumlije iz pokreta „Srce“ kao i profesorka psihologije iz Blaca Ana Ubavić iz „Zajedno“ Blace.

Dat je rok od dve nedelje vlastima da ovo reše a ako ne bude rešeno sledeće blokada će biti celodnevna.

Organizatori se zahvaljuju se odborima iz svih topličkih opština Demokratskoj Stranci, Stranci slobode i pravde, Narodnoj stranci kao GG „Spasimo Kuršumliju vreme je“ što su pokazali da ih ovo ne interesuje iako su svi javno pozvani da učestvuju na skupu kao i u organizaciji.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu