18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

MALI ČOVEK DIGAO GLAS: Protest ispred ministarstva privrede!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Protest ispred ministarstrva

Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ najavilo je da će sutra protestovati ispred ministarstava finansija i privrede Srbije sa desetak zahteva, među kojima je i otpis poreza zbog krize u poslovanju izazavane pandemijom koronavirusa.
– Nijedan porez, doprinos ili taksa do sada nisu otpisani iako su prihodi pali 100 odsto – navodi se u saopštenju tog udruženja.


Dodaje se da se „usred krize, umesto mera pomoći uvodi eko-taksa u iznosu od 5.000 do dva miliona dinara i naplaćuje unapred akontacija poreza na dobit pod pretnjom blokade računa“.

- Advertisement -

Udruženje je nezadovoljno i zbog toga što Organizacija muzičkih autora (SOKOJ) šalje račune za naplatu nadoknade po osnovu autorskih prava za emitovanje muzike i preti blokadama računa i onim ugostiteljskim objektima, koji usled donetih mera zbog pandemije, uopšte nisu radili.

Privrednici su, kako se navodi i protiv novih troškova fiskalizacije i zato što Privredna komora Srbije (PKS) „traži članarinu za nepostojeće usluge četiri godine i ne saziva na godišnju skupštinu na kojoj članstvo ima pravo da razreši rukovodstvo“.

Ističe se i da u privatnom sektoru zaposleni gube radna mesta svaki dan, a javni sektor podiže plate.

- Advertisement -

– Nema novca za naknadu troškova devastiranoj privredi, ali ima za prečišćivače vazduha po sto puta većoj ceni od tržišne – navodi se u saopštenju.

Udruženje je nezadovoljno i zato što se „stranim investitorima daju subvencije, a supermarketima omogućuje ekstra profit koji, pod izgovorom prodaje prehrane, prodaju i dodatnu robu, dok se domaćim privrednicima šalju inspekcije i ograničava rad.

Protest članova tog udruženja sutra će početi u 15 sati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti