PROSVETARI SE DIGLI: U 47 gradova u Srbiji protesti i obustava rada! Dosta im je ludila!

Obavezno pročitajte

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), obustaviće danas rad, a protestna okupljanja biće, kako je Telegraf.rs već objavio, u 47 gradova u Srbiji. S početkom u 12 sati, biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije.

U obaveštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkački zahtev je i hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.

Nasilje u školama, na čelu sa slučajem u Trsteniku kada su đaci napali profesorku i izmakli joj stolicu, pokrenulo je lavinu, pa osim osude javnosti, stiže i otvorena podrška sindikatima da istraju u zahtevima.

Jedan deo prosvetara, u sklopu Sindikata radnika u prosveti Srbije, izašao je još juče u protestnu šetnju pod sloganom „Za dostojanstvo profesije“.

Prosvetari su se okupili oko 12 sati na Trgu Nikole Pašića, a zatim, sa parolama u rukama, prošetali centralnim gradskim ulicama.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu