32 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

PROSVETARI OTKAZALI POSLUŠNOST: SNS tera đake na vojnu paradu, NEĆE MOĆI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dopis koji je direktorima kragujevačkih osnovnih i srednjih škola upućen iz ŠU Kragujevac, u kome se iskazuje „potreba“ ( drugim rečima – nalaže se ) da sve škole povedu svoje učenike na vojnu paradu 28. 6. 2021. najblaže rečeno, neprijatno je iznenadio zaposlene u školama, piše u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca, koji je potpisala predsednica Ljiljana Miletić.

Zbog situacije sa pandemijom, podele odeljenja na grupe do 15 učenika, nastave na daljinu, bolesti bližnjih… ova školska godina je bila dovoljno stresna, najpre za učenike, a onda i za prosvetne radnike, tako da mobilizaciju ovakve vrste ne samo da smatramo nepotrebnom, već sramnom zloupotrebom dece u zakonom zabranjene svrhe.

prosvet,

Ne ulazeći u pitanje značaja planirane manifestacije, prosvetni radnici ne pristaju na obavezu da dolaze na tu, ili slične vrste parada, a naročito ne na to, da „pripremamo učenike i njihove roditelje za praćenje parade“. Na edukacijama koje ste nam obezbedili, nismo stekli takve kompetencije.

- Advertisement -

Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevca poručuje nastavnicima da tog dana treba da podele đačke knjižice i svedočanstva svojim učenicima, da uruče zaslužene nagrade za izuzetne rezultate u radu i učenju, i da im požele prijatan i srećan raspust. Našim kolegama u nekim školama koji stidljivo prosleđuju obavezu prisustva vojnoj paradi svojim đacima u imejl porukama, poručujemo da se uzdrže. Ostavimo njihovim roditeljima da procene neophodnost ili značaj prisustva ovakvom skupu.

Ukoliko bude imperativnih naređenja po kojima mora da se uzme učešće ili prisustvuje u kojekavkvim paradama, ukoliko dođe do pretnji posledicama odbijanja, Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevca će svakom kolegi obezbediti ne samo pravnu, već svaku drugu potrebnu zaštitu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti