17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

PROSVETAR PROGOVORIO: Ovo nisam imao u 20 godina rada! Vređanje, udaranje, šutanje, oduzet nož, udario druga glavom u sto!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nestašluci školaraca postoje od kada postoji škola. Ali problem je kada se ti nestašluci pretvore u nevaspitanje i bezobrazluk. Nažalost svedoci smo da novi naraštaji imaju sve manje poštovanja za autoritete, o čemu je progovorio jedan prosvetar na društvenim mrežama.

– Za nepune 2 nedelje nastave obavio sam razgovore sa 9 roditelja. Razgovori sa učenicima svaki dan: vređanje, udaranje, guranje, šutanje, šutanje patika u plafon, udario druga glavom u sto, oduzet leptir (nož)- roditelj se pravda da je to samo igračka jer nije naoštren. Peti razred – istakao je nepoznati prosvetni radnik na Tviteru.

- Advertisement -

– Koleginice i kolege mi svaki dan prijavljuju nove incidente. Nismo ni pola meseca u nastavi, ovakvu situaciju nisam imao za 20 godina rada. Iskreno, hvata me panika – dodao je on.

Jedna od tviterašica, koja je takođe prosvetni radnik, napisala je svoje iskustvo.

– Desilo mi se. Uspela da se na kraju tog petog ratosiljam starešinstva. Posle x god odradim samo svoj predmet. Nema tih para za koje bih opet bila razredna.

- Advertisement -

Očito je zabrinjavajuće ponašanje u školama postala praksa.

– U našoj školi su petenci prvo tukli prvaka, baš ga šutirali i udarali pesnicama u rebra, a sledećeg dana bacali kamenje kroz prozore učionica u prizemlju na drugu decu. Ne znam šta se dešava sa decom, da li su toliko vaspitno i emotivno zapuštena ili… – napisala je jedna og građanki.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti