19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

PROSUTI GLASOVI U KORIST ĐUKANOVIĆA: Izdali su amanet pokojnog Amfilohija

NAJČITANIJE

- Advertisement -

SVETOSAVSKA smatra da jučerašnje međusobne optužbe konstituenata koalicije “Za budućnost Crne Gore“ dokazuju da je 133.000 srpskih glasova iz avgusta 2020. godine trajno “prosuto“ u korist Mila Đukanovića! Time se potvrđuje sva tragedija položaja srpskog naroda u Crnoj Gori u koju je gurnut međusobnim proigravanjem Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića, te njihovih piona, pripejd Srba i pripejd Crnogoraca, iz Demokratskog fronta.

Posle svega, SPC je izigrana, poniženi su učesnici litija i brutalno su pogaženi amaneti pokojnog mitropolita Amfilohija.

Ukoliko je tačno da je Andrija Mandić dijelio mandate Socijalističkoj narodnoj partiji, mimo volje Nebojše Medojevića, kao što to Medojević tvrdi, onda je logično da Mandićeva odgovornost ne može biti manja od odgovornosti Vladimira Jokovića.

- Advertisement -

Samim tim, potpuno je fer i prirodno da Mandić i Joković, kao približno podjednako odgovorni za političku krizu u Crnoj Gori i izigravanje izborne volje Srba, sve poslaničke mandate vrate Nebojši Medojeviću. Podsjećamo, Medojević je bio drugoplasirani na zajedničkoj izbornoj listi “ZBCG“, odmah iza Zdravka Krivokapića, koji je u međuvremenu politički eliminisan nakon što ga je DF saplitao, napadao i ponižavao godinu i po dana. Danas prirodno prvi na listi DF–a, Medojević će, ne sumnjamo, donijeti racionalnu odluku oko toga šta da uradi sa mandatima SNP–a i Nove.

SVETOSAVSKA predlaže da bi najpoštenije bilo da Nebojša Medojević, kao stvarni ideolog Demokratskog fronta i koalicije “Za budućnost Crne Gore“, sve mandate vrati Aleksandru Vučiću, koji je ovu koaliciju okupljao, po principu poslušnosti, sa koca i konopca. I pomogao im, ovih dana, da ostvare krajnji cilj – da vrate njegovog starog saveznika Mila Đukanovića na vlast!

Jer, nije pošteno da Nebojša Medojević poslednji sazna o učešću SNP–a na listi njegove koalicije 2020. godine, u vrijeme kada su u DPS–u i Srpskoj naprednoj stranci raspolagali informacijama o tome da SNP–u pripada svako peto mjesto u koaliciji “ZBCG“, mjesec i po dana prije predaje izbornih listi.  

- Advertisement -

Generalni sekretar SVETOSAVSKE
Robert Žižić

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti