13.8 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

Prostorije Inicijative mladih za ljudska prava išarane grafitima podrške Ratku Mladiću!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prostorije Inicijative mladih za ljudska prava u centru Beograda noćas su išarane grafitima podrške osudjenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

 „U noći između srede i četvrtka, nakon završetka umivanja spomenika Ratku Mladiću u Njegoševoj, nekoliko mladića je ostavilo ove poruke na kancelariji Inicijative mladih za ljudska prava u samom centru Beograda“, navela je Inicijativa mladih na Tviteru.

Oni su objavili i fotografiju prostorija na kojima je crnim sprejom ispisano „Ratko Mladić srpski heroj“, „Ratko Mladić junak“.

- Advertisement -

Inicijativa mladih za ljudska prava bila je najavila za utorak akciju skidanja murala sa likom Ratka Mladića u Njegoševoj ulici, u centru Beograda, ali je policija zabranila taj skup. U utorak popodne policija je uhapsila aktivistkinju Aidu Ćorović i umetnicu Jelenu Jaćimović koje su bacile kokošja jaja na mural posvećen Mladiću.

U sredu je viski funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Djordjo Žujović polio mural belim krečom, preko Mladićevog lica. Posle toga je grupa nepoznatih mlađih ljudi oprala kreč sa murala.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti