Propali pregovori sa Vladom, od sutra protest poljoprivrednika

Obavezno pročitajte

Poljoprivrednici apsolutno nikakav dogovor nisu postigli na današnjem sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i od sutra će krenuti u proteste, javlja reporterka N1.

Nedeljko Savić, predsednik Udruženja „Stig“ iz Požarevca kaže da su poljoprivrednici izneli svoje zahteve, ali da nijedan nije ispunjen i da su primorani da od sutra u 9 sati krenu u proteste.

- Advertisement -

„Iskreno, nisam iznenađen odgovorom vlade. Da bi se ovo ispunilo i poljoprivreda krenula napred, potrebno je dosta novca. Nemamo razumevanje vlade i predstojećim akcijama pokušaćemo da skrenemo pažnju na nas“, rekao je Savić.

Ističe i da će protest biti organizovan kao protestna vožnja. „Stajaće se pored puta, a posle toga uslediće jače mere. U prvom delu protesta nećemo maltretriati građane…Stajaćemo pored puta“, kaže.

On je pozvao sve poljoprivrednike da se pridruže protestu.

Poljoprivrednici traže subvencije po hektaru od 300 evra i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, kao i da subvencija po kravi iznosi 40.000 dinara.

Ratari i stočari od vlasti očekuju i da im se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih, kao na berzama u Budimpešti i Parizu.

Oni imaju zahteve i vezane za premije za mleko.

„Pokušali smo još prošle godine da ukažemo na poremećaje na tržištu“, rekao je Savić i dodao da je cena pšenice od 18 dinara neprihtavljiva jer poljoprivrednici ne mogu da je proizvedu po tako niskoj ceni.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu