Profesorka iz Trstenika koja je pretrpela nasilje ostala bez punog fonda časova, kolege protestovale

Obavezno pročitajte

Marija Stevanović, profesorka koja je prošlog novembra pretrpela nasilje na času, ove školske godine radi u tri škole, dve u Trstniku i jednoj u Kruševcu. Za pun fond časova nedostaju joj 24 odsto. Iako je konkurisala na upražnjeno mesto za profesora engleskog u jednoj kruševačkoj osnovnoj školi njena molba je odbijena.

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović koja je u Tehničkoj školi u Trsteniku u novembru na času doživela fizičko, psihičko i digitalno nasilje od strane tojice učenika koji su joj izmakli stolicu održala je dva časa u svom odeljenju, prenosi RTS.

- Advertisement -

„Sve je bilo normalno pričali smo o toleranciji, različitostima, sve ono što je napisano u smernicama ministarstva. Ja bih volela da se cela prošla godina nije desila, da je prošla školska godina bila kao i sve ostale pa makar ja i ostala sada tehnološki višak“, kaže Stevanović.

Ove školske godine Stevanovićeva radi u tri škole, dve u Trstniku i jednoj u Kruševcu. Za pun fond časova nedostaju joj 24 odsto. Iako je konkurisala na upražnjeno mesto za profesora engleskog u jednoj kruševačkoj osnovnoj školi njena molba je odbijena.

Zbog toga što je Marija Stevanović tehnološki višak i što njen problem nije adekvatno rešen u znak podrške ranije danas okupila se grupa građana i njenih kolega.

Kako ističe profesorka matematike Nela Spasojević, sve je moglo da se reši, ali nije bilo dobre volje.

„Boljom raspodelom, malo većim angažovanjem svih i razumevanjem za koleginicu nije moralo da dođe do toga da posle svega što je doživela i preživela ostane bez punog fonda časova“, smatra Spasojević.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu