16.2 C
Belgrade
subota, 1 oktobra, 2022

POBUNILI SE PROFESORI: Nema zdravlja DECE bez fizičke aktivnosti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Profesori dali predlog

Zbog neslaganja oko časova fizičkog vaspitanja, profesori podupreti nezadovoljstvom imaju predlog.

Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja predložio je preporuke kako da se organizuje nastava fizičkog vaspitanja tokom epidemije virusa korona.

- Advertisement -

Preporuke su uputili na tri adrese – Ministarstvu prosvete, Nacionalnom prosvetnom savetu i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

„Nema zdravlja bez fizičke aktivnosti. Dete mora da bude fizički aktivno kod kuće i u školi“ kaže za Tanjug predstavnik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja Goran Petrović.

Pozivajući se na stav Svetske zdravstvene organizacije u preporukama se navodi da fizičku aktivnost ne treba obavljati sa maskom, već da je potrebno održavati propisanu distancu od dva metra.

- Advertisement -

Preporuka je i održavanje nastave na otvorenom, kad god je to moguće – u školskom dvorištu, lokalnim parkovima, zelenim površinama.

„Što više insistirati na individualnim aktivnostima, na bezkontaktnim sportovima. Nne preporučuje se korištenje zajedničkih svlačionica“, navodi Petrović.

Za nastavu u zatvorenom prostoru ne preporučuju se timski sportovi, korištenje zajedničke lopte i rekvizita. Akcenat je na vežbama, fitnesu, aerobiku.

Naveli su i ideje za onlajn nastavu, kao što je, recimo, organizovanje takmičenja ko napravi više koraka u toku dana ili ko ima više pređenih kilometara.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti